Mansur Yavaş’ın ardından Ankara’da CHP’den 8 ilçe belediye başkanı daha istifa etti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifasının ardından Ankara’da 8 ilçe belediye başkanı daha partisinden ayrıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP’den istifasının ardından Ankara’da 8 ilçe belediye başkanı daha partisinden ayrıldı. Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör’ün de istifasıyla CHP’den ayrılan belediye başkanı sayısı Ankara’da 9’a yükseldi.
Ankara siyasetinde CHP’den art arda gelen istifalarla belediye başkanları açısından yeni bir tablo ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP üyeliğinden ayrıldığını açıklamasının ardından ilçe belediye başkanlarından da peş peşe istifa haberleri geldi.
Son gelişmeyle birlikte Ankara’da Mansur Yavaş dahil 9 belediye başkanı CHP’den ayrılmış oldu.
Hangi belediye başkanları CHP’den istifa etti?
CHP’den istifa eden ilçe belediye başkanları arasında Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın ve Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör yer aldı.
Böylece CHP’den ayrılan belediye başkanlarının listesi şu şekilde oluştu:
- Mansur Yavaş – Ankara Büyükşehir Belediyesi
- Özer Kasap – Beypazarı Belediyesi
- Satılmış Karakoç – Kalecik Belediyesi
- Mehmet Doğanay – Güdül Belediyesi
- Mürsel Yıldızkaya – Polatlı Belediyesi
- İzzet Demircioğlu – Ayaş Belediyesi
- Mustafa Koçak – Şereflikoçhisar Belediyesi
- Adem Barış Aşkın – Elmadağ Belediyesi
- Ertunç Güngör – Nallıhan Belediyesi
Nallıhan da listeye eklendi
Son olarak Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör de CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Güngör’ün kararıyla birlikte CHP’den ayrılan Ankara ilçe belediye başkanı sayısı 8’e, Mansur Yavaş ile birlikte toplam belediye başkanı sayısı ise 9’a çıktı.
İstifa eden belediye başkanlarının belediye başkanlığı görevlerini bağımsız olarak sürdürmeleri beklenirken, Ankara’daki gelişmelerin CHP’nin yerel teşkilatları ve belediyelerdeki siyasi dengeler üzerindeki etkisi de takip ediliyor.
Ankara’da siyasi tablo değişiyor
Mansur Yavaş’ın CHP’den ayrılmasıyla başlayan süreçte ilçe belediye başkanlarının da partiden ayrılması, Ankara yerel siyasetinde dikkat çeken bir tablo oluşturdu.
CHP’den ayrılan belediye başkanlarının bundan sonraki süreçte izleyecekleri siyasi yol ve herhangi bir siyasi partiye katılıp katılmayacakları ise önümüzdeki dönemde netleşecek.



