YALOVA BELEDİYESİ BAŞKAN YARDIMCISINI MAHKEMEYE VERDİ
2024 yerel seçimlerinin ardından CHP yönetimine geçen Yalova Belediyesi’nde dikkat çeken bir yargı süreci başladı.

2024 yerel seçimlerinin ardından CHP yönetimine geçen Yalova Belediyesi’nde dikkat çeken bir yargı süreci başladı.
Yalova Belediyesi, kendi bünyesinde görev yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Öncü Yürekkorkutan hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan şikâyetin Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilmesi üzerine, Yalova Adliyesi 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dosya kapsamında bugün ilk duruşma görüldü.
KAMU ZARARI VE İHALE USULSÜZLÜĞÜ İDDIASI
Adliye kulislerinden edinilen ilk bilgilere göre; dava, kamunun zarara uğratıldığı ve belediyeye ait bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddialarına dayanıyor. Bu kapsamda, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Öncü Yürekkorkutan’ın da bulunduğu toplam 9 kişi sanık olarak yargılanıyor. Yürekkorkutan ile birlikte Mahkeme dosyasında yer alan ve yargılanan diğer sanıklar, A.Ş., T.E., Ş.R.K., Ş.S.Ü., R.Y., N.Y., H.E., ve E.E.,olarak belirtildi.
BELEDİYE ŞIKAYETÇI SIFATIYLA DAVADA
Dikkat çeken bir diğer nokta ise, davada Yalova Belediyesi’nin katılan (şikâyetçi) sıfatıyla yer alması oldu. Belediye, hukuki süreci avukatı aracılığıyla takip ediyor.
YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Mahkeme, sanıkların savunmalarının alınmasının ardından dosyada bulunan delillerin incelenmesine karar verdi. Yargılama sürecinin önümüzdeki duruşmalarda devam edeceği belirtildi.
Haber ve Foto: www.yalovapusula.com

