Ünlü Sucuk markalarının ürünlerinde at ve eşek eti tespit edildi
Tarım Bakanlığı’nın güncellediği taklit ve tağşiş listesi, et ürünlerindeki hileyi bir kez daha gözler önüne serdi. Kırklareli’nde faaliyet gösteren Saffet Et Ürünleri’nin bazı sucuklarında at ve eşek eti olarak bilinen “tek tırnaklı eti” tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın güncellediği taklit ve tağşiş listesi, et ürünlerindeki hileyi bir kez daha gözler önüne serdi. Kırklareli’nde faaliyet gösteren Saffet Et Ürünleri’nin bazı sucuklarında at ve eşek eti olarak bilinen “tek tırnaklı eti” tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları açıkladığı kamuoyu duyuruları güncellendi. Son listede özellikle sucuk ürünlerine ilişkin dikkat çeken tespitler yer aldı.
Bakanlığın duyurusunda, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren Saffet Et Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketine ait bazı ürünlerde “tek tırnaklı eti” tespit edildiği belirtildi. Söz konusu ifade, analizlerde at veya eşek etinin tespit edildiği anlamına geliyor.
İKİ MARKANIN SUCUKLARINDA TESPİT EDİLDİ
Listede Saffet Et Ürünleri’ne ait “Kocaağa Çiftliği” ve “Salih Kocaağa Çiftliği” markaları dikkat çekti.
Söz konusu markalar altında piyasaya sunulan ısıl işlem görmüş sucuk, baton sucuk ve kangal sucuk ürünlerinde yapılan kontrollerde tek tırnaklı eti tespit edildiği aktarıldı.
Bakanlığın taklit ve tağşiş listesi, laboratuvar analizleri sonucunda mevzuata aykırılığı kesinleşen ürünleri kamuoyuna duyurmayı amaçlıyor. Bu nedenle listede yer alan ürün ve firmalar tüketiciler açısından doğrudan uyarı niteliği taşıyor.
SADECE SUCUKLARDA DEĞİL
Güncellenen listede tek tırnaklı eti tespit edilen ürünlerin yalnızca sucuklarla sınırlı olmadığı görüldü.
Mersin ve Manisa’da faaliyet gösteren farklı işletmelere ait bazı tantuni, kıyma kavurma ve lahmacun harçlarında da tek tırnaklı eti tespit edildiği bildirildi.
Bakanlığın açıklamalarıyla birlikte tüketicilerin satın aldıkları et ve et ürünlerinin üreticilerini ve ürün bilgilerini daha dikkatli kontrol etmeleri bir kez daha gündeme geldi.



